2 Ağustos 2012 Perşembe

KENDİ PRATİK KADIN BUDU KÖFTE'M VE KABAK ÇIRPMASI




MALZEMELER:

250 gr orta yağlı kıyma
1 baş orta büyüklükte kuru soğan
3 yemek kaşığı pirinç pilavı(kalan pilavı kullanılabiliriz)
1 tatlı kaşığından az tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tutam maydanoz
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Soğan rendelenir.Maydanoz ince ince kıyılır.Kıyma,tuz,pul biber hepsi birden yoğurulur böylelikle köfte harcı hazır hale getirilir.Diğer taraftan küçük bir kase içerisine yumurtalar kırılır,un ilave edilir ve karıştırılır.Hazırladığımız köfte harcından minik minik köfteler yapılır ve yumurtalı un harcına batırılarak kızartılır.sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

KABAK ÇIRPMASI

MALZEMELER:

Bir baş kuru soğan
1 çay bardağından az sıvı yağ
4-5 adet kabak
1 tatlı kaşığından az tuz

YAPILIŞI:

Teflon bir kabın içerisine soğan küp küp doğranır ve yağ ile kavrulur.Yıkanıp soyulmuş kabaklar da küp küp doğranarak soğanın üzerine ilave edilir.Tuzu da eklenerek suyunu çekene kadar kavrulur.Sadece yemek olarak yenildiği gibi et yemeklerinin yanına da garnitür olarak eklenip zevkle sunum yapılabilir.
AFİYET OLSUN.