26 Ağustos 2012 Pazar

KAYIK KABAK

     
      KAYIK KABAK
  Malzemeler
5-6 adet iri boy kabak
200 gr kıyma
2orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
Tuz karabiber
1 yemek kaşığı salça (yarısı yemeğin sosu için)
2 adet domates
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 adet sivri biber
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz karabiber.
YAPILIŞI
Kabakların iki ucu düz kesilir kabukları kazınır bir yüzünü düz kesilip tatlı kaşığı yardımı ile kabakların içi çıkarılır.Tencerede kabaklar çatlatmadan tuzsuz suda haşlanır.Haşlanan kabaklar tencereden alınıp borcama dizilir.İçerisine tuz ve kara biber serpilir.diğer taraftan  kup kup doğranmış soğanlar pembeleşene kadar kavrulur kabakların içinden çıkan kısımlarda küçük doğranıp ilave edilir.Üzerine kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir bir domates rendelenip eklenir.Dövülmüş sarımsak salça tuz karabiber eklenip karıştırılır.1 dakika sonda ateşten alınır.Kabakların içine bu malzeme doldurulur.Üzerine kaşar peynir rendesi serpilir.Bir tatlı kaşığı salçaya 2 su bardağı su ilave ederek karıştıralım.Kabakların etrafına dökelim fırına sürelim .Kabakların üzerindeki kaşar peynir eriyene kadar pişirelim .AFİYET OLSUN=))