6 Ağustos 2012 Pazartesi

İMAM BAYILDI















İMAM BAYILDI
MALZEMELER
 3 orta boy patlıcan
 3 orta boy domates
 1baş kuru soğan
 5-6 diş sarımsak
 yarım çay bardağı sıvı yağ
 3 adet küp şeker
 1 tatlı kaşığından az tuz
 1 limon
 YAPILIŞI
Patlıcanların  iki ucu kabuklu bırakılır.diğer kısmı tamamen soyulup,Karnıyarık gibi ortası kesilip kararmaması için limonlu ve tuzlu suda bekletilir.
Soğan sarımsak soyulup yahnilik doğranır ..Domateslerinde kabuğu soyularak doğranır.Soğan sarımsak ve domates tuz şeker ve yağ ilave edilerek yoğrulur.Patlıcanlar yayvan bir tavaya konur üzerine domatesli  karışım düzgünce yayılır.Bir bardak ılık suyla patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilir.Soğuduktan sonra önce patlıcanlar servis tabağına alınır daha sonra domates sarımsak soğanlı harç patlıcanların içerisine eşit bir şekilde yerleştirilir.İmam bayıldı sunuma hazırdır...Afiyet olsun.