28 Temmuz 2012 Cumartesi

SAFRANBOLU'NUN GÖBÜSÜ







MALZEMELER:
1 kg elenmiş un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker

İÇİ İÇİN:
750 gr. orta yağlı kıyma
3 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı paprika biber salçası 
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:
1 büyük su bardağı ılık suyun içerisine tuz, şeker ve maya konur.Karıştırılır.Elenmiş 1 kg un çukurca bir kabın içerisine konur.Ilık mayalı suyla birlikte kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.Kapağı kapatılıp mayalanmaya bırakılır.Diğer taraftan çukurca bir teflon tavaya kıyma konur ve suyu çekene kadar kavrulur.3 orta boy soğan küp küp doğranır.Kıymanın üzerine ilave edilir.Paprika biber salçası, tuz ve karabiber eklenerek soğanlar yumuşayana kadar kavrulur.İç malzememiz hazır.

Hamurdan 1 beze (yumurta büyüklüğünde) tezgahın üzerinde hafif un serpilerek açılabildiği kadar açılır.İçerisine iç malzeme konup kapatılır.Bütün hamur bu şekilde tamamlanır.Kızgın yağda teker teker kızartılır ve servis tabağına konur.Afiyet olsun :)