24 Temmuz 2012 Salı

PATLICAN MUSAKKA





MALZEMELER:
4 adet kemer patlıcan
1 baş sarmısak
1 orta boy kuru soğan
1 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
200 gram kıyma
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı paprika biber salçası
1 adet domates

YAPILIŞI:
patlıcanlar alacalı soyulur ve dikine kuşbaşı doğranır.tuzlu suda yarım saat bekletilir.suyu süzülen patlıcanları 1 yemek kaşığı sıvı yağda teflon tavada kapağı kapatılarak kendi buharıyla birlikte kızarmaya bırakılır(daha hafif olması ve yağı emmeden kızarmış olması açısından daha sağlıkkıdır).kıyma yağ koymadan kendi suyunu çekene kadar kavrulur.soğan,sarımsak yahnilik doğranır.kırmızı ve yeşil biber de julyen doğranır daha sonra doğranmış haldeki soğan,sarımsak ve biberler kavrulan kıymanın üstüne aktarılır ve hep birlikte kavrulur.kavrulmuş olan malzemeler önceden kavrulmuş olan patlıcanların üzerine eklenir.patlıcanların üzerine yerleştirilen iç malzemenin üzerine domates doğranır ve 1 su bardağı sıcak su eklenip yaklaşık 20-25 dk pişirilir.

afiyet olsun:)