26 Temmuz 2012 Perşembe

KREMALI HİNDİSTAN CEVİZLİ HAZIR YUFKA BÖREĞİ


















,
MALZEMELER:
3 adet yufka
1 paket hazır krema
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
4 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı paprika biber salçası
1 yemek kaşığı tuz
200 gram taze kaşar peynir
yarım paket galeta unu

YAPILIŞI:
4 adet patates haşlanıp soyulduktan sonra rendelenir.derince bir tavaya 1 baş soğan doğranıp 2 yemek kaşığı sıvı yağda paprika biber salçası ve tuz birlikte kavrulur.rendelenmiş patatesler de üzerine eklenerek bir süre daha kavrulur.çukur kasede krema,hindistan cevizi,1 yemek kaşığı sıvı yağ,2 yemek kaşığı su karıştırılır.1 adet yufka açılır.yufkanın üzerine hindistan cevizli harç sürülür.yufka ikiye katlanır.sigara böreğinde olduğu gibi dilimlenir.hazırladığımız patates harcı ile sigara böreği gibi sarılır.aynı işlemler tüm yufkalara uygulanır.hazırladığımız börekler önce suya daha sonra galeta ununa bulanıp tepsiye dizilir.200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.
böreğiniz servise hazır afiyet olsun :)