27 Temmuz 2012 Cuma

İSMİNİ BİRLİKTE KOYALIM :)



MALZEMELER:
yarım kg. çilek
3 su bardağı çilek jölesi
1 su bardağı kendi süzdüğünüz yoğurt (ekşi olmasın)
1 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI:
Çilekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra dar ve derin bir cam kase içerisine muntazam bir şekilde dizilir.1 bardak jölenin yarısını çileklerin üzerine yayıp, buzluğa koyarak 5 dk kadar bekletip, buzluktan çıkarıp diğer yarısı da eklenip tekrar buzluğa konur.Diğer taraftan evde hazırlayıp süzmüş olduğumuz yoğurdun içerisine pudra şekerini ve 1 bardak jöleyi ekleyerek özleşene kadar karıştırıp buzlukta donmuş olan çileklerin üzerine eklenir ve tekrar buzluğa konur.Son olarak önceden ufalamış olduğumuz bisküvileri diğer kalan  jölenin içerisine karıştırıp, daha önceden dondurmuş olduğumuz çilek ve yoğurt karışımının üzerine eklenir.İyice donduğundan emin olduktan sonra servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevrilerek servise hazır hale getirilir.Afiyet olsun :)

PÜF NOKTASI:
Hazırladığımız karışım kasesini şekli bozulmadan ve düzgün bir şekilde ters çevirip çıkarmak için; kasenin alt kısmını kaynamış suyun içerisine hızlı bir şekilde batırıp çıkardığımız zaman şeklinin bozulmadan ve kolayca servis tabağına çıktığını göreceksiniz.