26 Temmuz 2012 Perşembe

İÇLİ KÖFTE



















MALZEMELER:
Hamur Malzemeleri:
2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
100 gram kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1-1.5 su bardağı ılık su

İç Malzemeleri:
yarım kilo yağlı kıyma
4 baş orta büyüklükte kuru soğan
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:
İç Malzemesi Yapılışı:
yarım kilo yağlı kıyma suyunu çekene kadar tavada kavrulur.soğanlar soyulup küp küp doğranır ve kıymaya ilave edilir.ceviz,reyhan,biber ve tuz da eklenir.hepsi karıştırılarak hafif kavrulur.ocağın altı kapatıldıktan sonra yarım demet maydanoz ince ince kıyılıp iç malzemesiyle harmanlanıp soğumaya bırakılır.

Hamurunun Yapılışı:
çukur bir kaba bulgur,irmik,kıyma ve tuz ilave edilerek hepsi birden azar azar su ile yoğurulur.elinizle sıktığınızda dağılmayacak kıvama gelene kadar yoğurma işlemi devam eder.ceviz büyüklüğünde parçalar avuç içinde oyularak açılır.hazırladığımız kıymalı iç doldurulur ve takrar avuç içinde etrafı muntazam bir şekilde kapatılır.işlem bittikten sonra köfteler birer birer tuzlu suda haşlanıp isteğe göre kızgın yağda kızartılarak servis yapılır.Afiyet olsun:)