26 Temmuz 2012 Perşembe

ETLİ KABAK DOLMASI



















MALZEMELER:

6 adet orta boy kabak
200 gram orta yağlı kıyma
1çay bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı paprika biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlu kaşığından az karabiber

YAPILIŞI:
Bütün malzemeler karıştırılır.kabaklar yıkandıktan sonra dışları soyulur daha sonra bütün halinde içleri oyulur.hazırlanan iç malzemeler oyulan kabakların içine koyulur.bu sırada tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 yemek kaşığı paprika kavrulur ve kavrulduktan sonra hazırlanmış kabaklar tencereye dizilir.1 bardak sıcak su eklenerek kapağı kapatılıp yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun :)